4 perc elolvasni
02 Nov
Csúszós a VUCA banánhéja
Képzelj el egy hajót az óceán közepén. Csendes nyugodt és elég jó tempóban halad. A vízben és a föld mélyén azonban mindenféle erők munkálkodnak, a levegőben és a távoli helyeken is tombolhatnak viharok. Ezek az erők aztán egyszer csak a semmiből óriási hullámokat gerjesztenek és irgalmatlan vihart hoznak, ráadásul még más hajókat is az útjába sodornak.Ebben a helyzetben, amikor hirtelen kell döntéseket hozni, vitorlát felhúzni, sebességet és irányt váltani, akkor nem mindegy mennyire volt felkészülve a hajó legénysége. A felkészültség sorsdöntő.

Azt szokták mondani, hogy egy dolog állandó a változás.

Talán ma már inkább az az igaz, hogy az a biztos, hogy semmi se biztos.

Az utóbbi években több külső körülmény késztetett mindenkit a gondolkodása és a cselekvése átgombolására. Így vagy úgy, de hatása alá került mindenki a COVID-nak, a háborúnak, az alapanyaghiánynak, az inflációnak. Gondolhatunk akár a BREXIT eseményére, vagy egy új szereplőre a piacon aki átrendezi a viszonyokat vagy csak egy futótűzként terjedő videóra a social csatornákon. Ez mind mind a VUCA környezetet igazoló események. Ez a folyamat nem áll meg. Mindig lesz olyan külső körülmény, ami ha tetszik ha nem diktálni fogja a tempót és a változások egyre inkább a terv részévé válnak. Azt látom, hogy ha ezekre nem tud felkészülni egy vezetés, akkor kényszer szülte lépéseket kell végrehajtania tűzoltás gyanánt. Nem lehet elmenni amellett, hogy megváltoztak a munkakörülmények. Például a Home office misztikuma vagy a digitalizációs eszközök szerepe is jelen van. A kommunikáció és a cégkultúra beli hiányosságok is felszínre törtek.

A változás újszerű megközelítése a VUCA- korszak foglalja össze kihívásokat. De mit is jelent ez pontosan?

Az üzleti világ folyamatosan változik és fejlődik. A cégvezetők számára kihívást jelenthet a bizonytalanság, a változékonyság, a komplexitás és a kiszámíthatatlanság, amelyek a modern gazdaságban jelen vannak. Ezt a kihívást a VUCA kifejezéssel szokták jellemezni, amely a Volatility, az Uncertainty, a Complexity és az Ambiguity szavak kezdőbetűiből tevődik össze. Ebben a cikkben 5 olyan tippet osztok meg, amivel hatékonyan tudod kezelni és nem válsz áldozatává ennek a csúszós banánhéjnak.

Ma már más készségekre van szüksége egy vezetőnek ahhoz, hogy helyt tudjon állni és fel tudja venni a ritmust ebben a zűrzavaros világban.

5+1 Tipp cégvezetők számára


1. Ismerd fel!

A VUCA környezet megértése az első lépés a hatékony kezeléshez. Ismerd fel a változásokat és vizsgáld meg, hogy hogyan hatnak ezek a vállalkozásodra.

  • Változékonyság: A változás gyors és kiszámíthatatlan. A gazdasági, politikai és technikai tényezőket érdemes átgondolni. Ilyenkor a piaci feltételek, ügyfél preferenciák és versenykörnyezet is gyorsan változhatnak.
  • Bizonytalanság: Gyakran nehéz előre jelezni, megjósolni a piaci tendenciákat. Ebben a helyzetben egy éves terv akár többszöri újragondolása is szükséges lehet.
  • Komplexitás: A fejlődés és a kommunikáció és technikai eszközök innovációja egyre bonyolultabbá teszi a működési folyamatokat. A digitális átállás jó példa erre, hiszen nagyon sok területet automatizálni lehet, de ugyanakkor még a hagyományos eszközök és igények is jelen vannak. A komplexitás jelensége mindenképpen felüti a fejét a kérdés az, hogy kalkulálsz-e ezzel a működés során vagy csak hagyod, hogy egyre átláthatatlanabbá váljanak a folyamatok.
  • Kiszámíthatatlanság: Kétértelmű információk? Ellentmondások?Nehéz értelmezni a rendelkezésre álló adathalmazokat és azok hatásait. Így a döntési folyamatokat is megnehezíti. Sokszor ezáltal elhúzódnak a döntések, vagy egyszerűen elmaradnak.

2. Rugalmasság

Az üzleti stratégiák rugalmasságot és alkalmazkodóképességet igényelnek ebben a helyzetben. Fontos, hogy készen állj a változásra és gyorsan tudj reagálni a piaci trendekre és a versenytársak lépéseire. Kidolgozott jelentésrendszerre lesz szükséged és gyakori felülvizsgálatra ahhoz, hogy gyorsan tudj reagálni a változásokra. Aki kimarad, lemarad!

3. Kockázatok és diverzifikáció

Szükséged lesz hatékony kockázatértékelési stratégiákra és érdemes lehet diverzifikálni a vállalkozás tevékenységi területeit és piacait a biztonságosabb helyzet elérése érdekében. Ideális esetben találhatsz egy “kék óceánt” de itt akkor óriási kockázatokkal kell számolni. A stratégia nemcsak hogy fontos, de még rugalmasságot is követel. Érdemes negyedévente felülvizsgálni a stratégiát és a külső változások hatásait. Így egy kicsit proaktívabban tudsz felkészülni bizonyos nehezítő körülményekre.

4. Innováció és tanulás

A VUCA környezetben a folyamatos innováció és tanulás elengedhetetlen a versenyképesség fenntartásához. Teret kell adnod és bátorítanod a munkatársakat az új ötletek megosztására és a tanulásra, fejlődésre. A szervezetfejlesztési projektekkel adhatsz egy lendületet és egy ritmust nem csak a cég fejlődéséhez, de az egyének kompetencia fejlesztésének illetve az egymás közötti interakciók fejlesztéséhez is.

5. Partneri kapcsolatok

Kulcsfontosságú a sikerhez. A cégvezetőknek érdemes a személyes brandjüket építeni és együttműködni más szervezetekkel, szakértőkkel, hogy erősebb és ellenállóbb partneri hálózatokat hozzon létre.

“Kapcsolataid jelentik a termőtalajt minden fejlődéshez, minden sikerhez, minden teljesítményhez.” - Ben Stein

+1. Tipp

Az alábbi alapvető készségeidet élezd pengeélesre:

  • Agilitás, vagyis az alapos megfigyelésen alapuló gyors döntéshozatal.
  • Értékvezéreltség, mint az értékteremtés és az elköteleződés bizonyos értékek mellett vagyis légy példamutató.
  • Inspiráció, saját inspirációd a csapatodra is átragad. Fontos a hitelesség és az önazonosság. Nem árt egy kis önismeret sem.

„… a szervezet célja nem az, hogy egy adott munka elvégzésére vegyen fel embereket, hanem az, hogy olyan személyeket alkalmazzon, akik ugyanabban hisznek, mint amiben a szervezet. Ha azért veszel fel embereket, hogy elvégezzék a munkát, akkor ők a pénzért fognak dolgozni, de ha olyanokat alkalmazol, akik ugyanabban hisznek, amiben te, akkor szívvel-lélekkel fognak neked dolgozni.” - Simon Sinek

  • Együttműködés, a közös gondolkodás, a nyer-nyer paradigma mind mind a modern cégvezetés velejárója. Aki együttműködő az készséggel bevonja a döntéshozatalba az érintetteket és sok oldalról közelíti meg a problémát.
  • Elismerés, a munkaerő megtartásának egyik mérőfoka. A munkahelyi elköteleződés fő eszköze az őszinte elismerés és a dicséret. Akárcsak egy köszönöm varázsszó is már csodákra képes :)

A VUCA környezet komoly kihívást jelent, de megfelelő megközelítéssel és stratégiákkal kezelhetővé válik.Légy nyitott a változásra, készülj fel a bizonytalanságra és hozz létre rugalmas és innovatív vállalkozást, hogy versenyképes maradjon ebben a gyorsan változó üzleti világban.“Minden akadályban rejlik egy óriási lehetőség, ami mellett eltörpül maga az akadály. A nagy sikertörténetek olyanokról szólnak, akik az akadályt lehetőséggé tudták változtatni.” - Joseph Sugarman

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.