Cégvezető

Azoknak a cégvezetőknek ajánlom, akik túlterheltséget és elviselhetetlen stresszt éreznek a mindennapokban. Egyre magasabb elvárásoknak kell megfelelni az ügyfelek és  a dolgozók részéről. Rendszertelenséget és káoszt látnak a folyamataikban.

Önismeret

Cégvezetőként vállalni kell egyfajta fejlődési utat, amihez nyitottságra van szükség. Maguktól nem fognak menni a dolgok, ezért időbeli befektetést is igényel egy ilyen projekt. Új nézőpontokat, másfajta megközelítést tapasztal, amihez kíváncsisággal és empátiával tud közelíteni a befogadáshoz. Az önfejlesztés eszköze azért is hasznos, mert ezt kifelé sugározva születik meg a cégkultúra maga. 

Motiváció

Azoknak a cégvezetőknek tudok megoldást nyújtani, akik motiváltak és maximálisan elkötelezettek a változás felé. Látják, hogy a külső hatások egyre fokozottabban vannak hatással a cég működésére és szeretnének és hajlandóak megtenni bizonyos lépéseket és szembenézni a problémákkal. Munkaerőhiány, generációs gátak, bedrótozott folyamatok stb.  Új alapokra szeretné helyezni a működést a mai kornak megfelelő eszközökkel.

Csapat és közösség

Nehéz a beilleszkedés? Nem tudják a dolgozók, hogy mit miért kell csinálniuk? Hiányoznak az inspiráló feladatok, a fókuszáltság? A fluktuáció természetes jelenség, de a mértéke egyáltalán nem mindegy. Annak tudok segíteni, aki ezt a folyamatot szeretné elfogadható mértékre szorítani és hajlandó változtatni néhány szokásán, annak érdekében, hogy emberközpontú vállalkozása folyamatosan fejlődhessen.