4 perc elolvasni
18 Mar
Elkötelezettség és a motiváció közös halmaza

A munkahelyi elégedettség és a csapatszellem növelése kulcsfontosságú a vállalati siker szempontjából. Az egyedülálló motivációs csapattérkép segít megérteni a csapat egyedi motivációs profilját, így pontosan azt tudod nekik nyújtani, amire a leginkább szükségük van a teljesítmény, elégedettség és a lojalitás növelése érdekében.

Mi az a Motivációs Térkép?

A Motivációs Térkép egyedülállóan egyszerűen alkalmazható és hasznos eszköz. Az érzelmi energiák mérése által segít áthidalni személyes- és karrierfejlesztési kérdéseket, támogatja a vezetőket és csapatokat, hogy jobban teljesítsenek, valamint stratégiai szinten is lehetővé teszi a szervezeti változások sebességének megsokszorozását.

Hogyan működik?

Egy előzetes konzultáció során átbeszéljük a pontos célokat és a szervezeti struktúrának megfelelő stratégiát.

Minden érintett kolléga kitölti a kérdőívet és személyes visszajelzést kap az elemzésével kapcsolatban.

A vezetővel közösen kiértékeljük a csapat komplex térképét és a fejleszthető területekre akciótervet készítünk.

A csapattérkép utolsó állomása a workshop, melyet a csapattal közösen a saját eredményeik megértésére, dinamikájuk fejlesztésére fókuszálunk.

Az alkalmazottak motivációja és elköteleződése mutatja a gondolkodásmódot: „Hogyan tekintesz az embereidre”
  • Úgy, mint: Költségre és problémára
  • Vagy úgy, mint: Értékre és megoldásra

Azt már tudjuk, hogy a motivált személyekből álló csapat jelentősen produktívabb és jövedelmezőbb valamint a fluktuáció csökkentése is komoly megtakarított költségeket jelent. Azonban hogyan lehet ezt mérni? Hogyan lehet fejleszteni? Erre ad választ a motivációs térkép. Ez az eszköz 3 klasztert és 9 motivátort különböztet meg az alábbiak szerint.

Ezek között vannak jól együttműködő és kimondottan konfliktusban állók is egymással. Például egy olyan kolléga, akinek a “Megőrző” motivátora a domináns egészen biztosan sok konfliktust él meg egy olyan munkatársával, akinek a “Felfedező” áll az első helyen. Ez annak köszönhető, hogy amíg a “Megőrző” kimondottan nem kedveli a változásokat és a kockázatokat addig a “Felfedező” pedig kimondottan keresi azokat. Ha ez a 2 ember tisztában van a másik motivációjával, akkor könnyebb a kommunikáció is és jobban megértik a másikban zajló eseményeket.

A Motivációs Térkép eszközt nyújt az alábbiakhoz:

  1. Személyes fejlődés - önismeret
  2. Menedzsment fejlesztés - értékelés, ösztönző programok
  3. Csapatépítés - motiválás, konfliktuskezelés, kommunikáció
  4. Toborzás - Kiválasztás, megtartás, fluktuáció csökkentése
  5. Sales - vezetés, növekedés
  6. Karrierfejlesztés - tervezés, választás

A sikerélményekért felelős információk a kezedben vannak:

• Megvan a tudásod ahhoz, hogy mindig jó (karrier)döntéseket hozz.• A csapatod minden tagjáról pontosan tudod, mi motiválja őket.• Tudod mennyire motiváltak az adott pillanatban, és azt is tudod hogyan hass rájuk pozitívan.• A teljes szervezetben cselekedni tudsz, növelheted a motivációt és a teljesítményt.• Képes vagy arra, hogy meglásd a kollégák közötti konfliktusok gyökerét, és segíts a megoldásban

Mérhető

Ennek az eszköznek óriási előnye a többivel szemben, hogy mérhető eredményeket kapsz. A felmérés egy adott időpont pillanatnyi állapotát mutatja. Személyes vagy csapat szinten a motiváltság mértékét, a motivátorok sorrendjét és azok kielégítettségét is egyértelműen kimutatja.

Online ingyenes konzultáción minden kérdésedre választ kapsz a Motivációs Térképpel kapcsolatban. A személyre szabott elemzés feltárja a csapatod rejtett erőforrásait. Ha az idei évben szervezeti változást tervezel vagy a növekedéssel járó bővülés jelent feladatot, esetleg régóta küzdesz a fluktuáció problémájával, akkor könnyítsd meg a dolgod és mérd fel a csapatod motivációját. 

Időpontot foglalok konzultációra.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.